telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1253

Leiderschapsrollen.

Misschien is uw kind al thuisgekomen met een uitspraak als: “Ik ben leider van de Chromebooks.” Of: “De komende weken mag ik de juf helpen met de klas netjes te houden.” In deze eerste weken van het schooljaar hebben we aandacht voor de leiderschapsrollen. Het doel daarvan is dat kinderen leren dat ze verantwoordelijkheid (mogen) nemen. Dat gaat niet vanzelf, maar de school is een veilige omgeving om hiermee te oefenen. Het is dus geen ’klusje’ dat moet uitgevoerd worden van de leerkracht, maar vraagt een proactieve houding van het kind. In de klassen wordt er eerst gesproken over welke rol er bij een kind past of wat hij/zij graag zou willen oefenen. Het is ook prima als een kind een periode even geen rol heeft en een andere leerling wellicht meerdere verantwoordelijkheden op zich wil nemen. Na een aantal weken volgt er een evaluatie en kunnen de rollen wisselen.
Daarnaast willen we ook de komende weken de eerste inhoud geven aan het portfolio. Mocht de rapportmap nog thuis liggen, wilt u deze dan mee naar school geven?

Bedankt!

Afgelopen zaterdag heeft een verlate NL-doet dag plaatsgevonden. En wat is er veel werk verzet! Heggen zijn gesnoeid, fietsenrekken geplaatst, nieuwe bestrating gelegd etc. We willen iedereen die hierbij heeft geholpen van harte bedanken!

Informatie-filmpjes.

Zoals eerder vermeld kan de inloopavond helaas niet doorgaan zoals we gewend zijn. Om u toch te informeren over de gang van zaken in de groepen ontvangt u eind deze week een filmpje van de leerkracht via Parro (en wat vinden de kinderen het leuk om hieraan mee te mogen werken).
Vanwege de privacy willen we benadrukken dat dit filmpje (en alles wat in Parro gedeeld wordt) alleen bedoeld is voor ‘eigen gebruik’ en niet verder gedeeld mag worden.
Daarnaast ontvangt u ook een filmpje met informatie over de algemene schoolontwikkeling. Daarin willen we u laten zien wat onze ‘Big rocks’ zijn dit schooljaar.


Klachten? Mag mijn kind naar school?

We worden veel gebeld met de vraag of een kind naar school mag of niet bij klachten als verkoudheid, loopneus etc. Ook wanneer er in uw gezin iemand getest wordt, kan dezelfde vraag naar voren komen. Aanvankelijk hebben we gezegd dat kinderen thuis blijven als er in een gezin getest wordt. Nu blijkt dat veel mensen zich laten testen (ook gewoon voor de zekerheid) er veel kinderen thuis gehouden moeten worden. In veel gevallen lijkt dat overbodig.
Voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en kinderen van 7 t/m 12 jaar is er een beslisboom die erg helpend kan zijn. Voor beide leeftijdsgroepen is deze hierbij gevoegd. Heeft u na het doorlopen van de beslisboom nog vragen of onzekerheid, neem dan gerust contact op met de school.

Startgesprekken.

Inmiddels heeft u zich in kunnen schrijven voor de startgesprekken van volgende week maandag en dinsdag. Sommige ouders vroegen zich af of ze alleen of met z’n tweeën mogen komen. Met inachtneming van de regels, mag u desgewenst met z’n tweeën komen.

Corona besmetting.

Helaas is een van onze ouders deze week besmet geraakt met het Corona-virus. Deze ouder maakt het naar omstandigheden goed. De ouder heeft milde klachten, leeft nu geïsoleerd en het gezin is vanzelfsprekend in quarantaine gegaan.
Om risico op eventuele verspreiding onder de klasgenoten in kaart te brengen hebben we, net als de ouders zelf, direct contact gezocht met de GGD regio IJsselland. Deze geeft voor onze school het volgende aan:

 • Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen het virus nauwelijks overdragen.
 • De kinderen uit dit gezin hebben tot nu toe geen klachten gehad. De kans op besmetting in de klas/op school is daarom te verwaarlozen.
 • Wanneer de kinderen uit dit gezin de komende 2 dagen alsnog Corona-gerelateerde klachten ontwikkelen, zouden ze mogelijk andere kinderen besmet kunnen hebben.
 • Mocht uw kind dit weekend duidelijk Corona-gerelateerde klachten krijgen (zie beslisboom), dan moet er getest worden. Bij een positieve uitslag moet vervolgens vastgesteld worden of de besmetting op school heeft plaats gevonden. Neem dan direct contact op met de GGD en met de directeur van de school.
 • In alle gevallen, hebben wij nauw contact met de GGD. Samen met deskundigen wordt op dat moment een plan opgesteld voor de school.

We kiezen er voor om dit met u te communiceren, om onnodige ongerustheid te voorkomen. Tegelijk hebben we ook te maken met de kwetsbaarheid van een getroffen gezin. We vertrouwen er op dat u hier respectvol mee omgaat.

beslisboom 0-6 jaar

 

 beslisboom 7-12 jaar

 

sdg ommenSoli Deo Gloria Ommen.

Aanmelden voor muziekles, seizoen 2020-2021
Lijkt het jou leuk om muziek te gaan maken bij een actieve en gezellige muziekvereniging met veel jeugdleden? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een persoonlijke afspraak te maken. Je kunt dan in ons verenigingsgebouw allerlei muziekinstrumenten uitproberen en meer informatie krijgen over muziekles.
Muziek maken bij onze vereniging kan van jong tot oud!

Dit is ons aanbod:

 • Muziekles op een blaasinstrument of slagwerk – vanaf 7, 8 jaar
 • Keuze uit de volgende instrumenten: bugel, trompet, saxofoon, trombone, bariton, hoorn en slagwerk.
 • Je krijgt 1 keer per week muziekles van een professionele docent.
 • De lessen zijn meestal individueel, soms in groepjes van twee of drie.
 • Je krijgt een instrument en het 1e lesboek te leen.
 • Na ongeveer een half jaar les maak je ook samen muziek met andere kinderen in het C-orkest of C-slagwerkensemble.
 • De kosten zijn € 30,- per maand (incl. meespelen in C-orkest of C-slagwerkensemble).
 • Na de zomervakantie begint een nieuw lesseizoen, maar aanmelden kan gedurende het hele jaar.

Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Karst Veurink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor slagwerk) of met Mirjam Kleinjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor blaasinstrumenten).

Opstartorkest / blokfluitgroep (muzikale vorming) – vanaf 6 jaar

 • In onze blokfluitgroep maken kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier kennis met muziek (een blokfluit is hiervoor een heel geschikt en toegankelijk instrument).
 • De les is een groepsles van 30 minuten per week.
 • Als je al een blokfluit hebt, kun je deze op les gebruiken. Heb je nog geen blokfluit dan kan deze via ons worden aangeschaft.
 • De kosten zijn € 10,- per maand.
 • We willen graag snel starten met een nieuwe blokfluitgroep. Aanmelden kan tot en met vrijdag 11 september.
 • De lesdag en tijd wordt in overleg vastgesteld.

Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Mirjam Kleinjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleutermuziek – 4, 5 jaar

 • Project van 10 lessen incl. een eindconcert.
 • Voor kinderen is muziek maken erg leuk, leerzaam en goed voor de (sociale) ontwikkeling.
 • Kinderen komen op een speelse manier in aanraking met muziek (zingen, bewegen op muziek, luisteren, muzieknoten en instrumenten).
 • De kosten voor 10 lessen incl. eindconcert zijn € 50,-.
 • Kleutermuziek start op een nader te bepalen datum en bij voldoende aanmeldingen.

Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Mirjam Kleinjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: www.sdgommen.nl

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan