telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1254

blinden onderzoeken olifantDoor welke bril kijk jij? - Paradigma.

Soms kom je als kind (maar ook als volwassene) in een situatie terecht waarbij je merkt dat iemand anders een ander beeld van de situatie heeft dan jij. Het is dan heel belangrijk om goed naar elkaar te luisteren (gewoonte 5). Maar dan nog merk je soms dat iemand een ander ‘paradigma’ heeft. Voor de kinderen vertalen we dit naar: ‘Door een andere bril kijken’. Onderstaande illustratie laat dit duidelijk zien. Deze vergelijking komt ook terug in de werkboeken ‘The leader in me’ van de bovenbouw.
Het is dus niet ‘ik heb gelijk en jij niet’, maar we hebben allebei onze ‘eigen waarheid’. Je daarvan bewust zijn kan veel conflicten voorkomen en dan lukt het ook beter om er soms zelfs een win-win situatie van te maken.


Trefwoord.

Deze week verkennen de kinderen het begrip respect. Een veel gebruikt woord. Respect kan snel een ‘holle term’ worden. Om dat te voorkomen leren we hoe ‘respect’ er uitziet in ons eigen gedrag. We laten ons leiden door de verhalen uit de bijbel. Deze week hoorden de kinderen over Mozes en hoe hij met het volk Israel door de woestijn trekt. Eerst lijkt de woestijn een goede plek; ze zijn immers bevrijd van het slavenbestaan in Egypte. Maar als het volk honger krijgt, mopperen ze op Mozes. Het respect voor Mozes verdampt als sneeuw voor de zon.
Volgende week zal het in Trefwood gaan over respect voor leefregels. Het volk Israel krijgt de 10 leefregels (de 10 geboden). Die kunnen (ook nu nog) helpen om respectvol met elkaar om te gaan.


Peuterochtend.

De peuterochtend van 25 september gaat door, al zijn er wel beperkingen. We willen m.n. nieuwe ouders (die nog geen kinderen op De Kardoen hebben en ook niet eerder zijn geweest op een peuterochtend) van harte uitnodigen. Heeft u belangstelling, geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u voorkeur voor een persoonlijke kennismaking, dat kan ook. Neem gerust contact op.


Noodplan.

Op dit moment is er een noodplan voor onze school in de maak. In het plan leggen we vast hoe we als school om willen gaan met het toenemend aantal Coronatesten en Corona-besmettingen i.c.m. een naderende griepgolf. Het is onze bedoeling om de continuïteit zoveel mogelijk te waarborgen en tegelijk de workload voor leerkrachten evenredig te verdelen en het ongemak voor ouders zoveel mogelijk te beperken. Naar verwachting kunnen we u volgende week hierover informeren.


parkeren busAuto parkeren.

Op donderdagmiddag, rond 14.30uur komt groep 4 met de bus weer van het zwembad. Om de kinderen veilig uit te laten stappen, stopt de bus aan de Haarsweg ter hoogte van de fietsenstalling op het grote plein. Soms zetten ouders rond die tijd hun auto daar neer en kan de bus daar niet stoppen.
Ons verzoek aan u is; wilt u de auto op een andere plek parkeren. Dan kan de buschauffeur de kinderen veilig uit laten stappen. Alvast dank voor uw medewerking.

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan