telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1255

Corona noodplan.

Met de veelheid aan Coronatesten van dit moment en een naderende griepgolf, verwachten we (ondanks dat onderwijspersoneel voorrang zal gaan krijgen bij het testen) grote vervangingsproblemen. Om de continuïteit zoveel mogelijk te borgen, is er een noodplan opgesteld. Het gaat te ver om dat hier in z’n geheel op te nemen. Wel leest u hier belangrijke informatie voor u als ouder. De MR heeft woensdag jl. instemming verleend aan dit plan.

Het plan beschrijft:
1) Wat we doen als er een leerkracht ziek is en er geen vervanger beschikbaar is.
2) Wanneer een leerkracht ziek is of in afwachting is op de uitslag van een Corona-test wordt de leerkracht vervangen door een externe invaller.

3) Wanneer er geen invaller beschikbaar is…

  • worden de kinderen op de eerste dag opgevangen op school.
  • worden de kinderen op de tweede dag naar huis gestuurd.
  • worden de kinderen op de derde dag weer verwacht op school en krijgt de groep les van een collega uit dezelfde bouw. Let wel; de groep van deze collega blijft dan thuis.
  • worden de kinderen op de vierde dag ook weer verwacht op school en krijgt de groep les van een andere collega uit dezelfde bouw. De groep van deze collega blijft op die dag thuis.
  • Op dag 5 en de daarop volgende dagen herhaalt zich de procedure van dag 3 en 4.

Intussen wordt er blijvend gezocht naar een externe invalleerkracht. Van de leerkrachten wordt verwacht dat ze ambulante tijd of een vrije dag inleveren (dag 2). Van u wordt verwacht dat u uw kind een dag thuis of elders opvangt. Zo dragen we samen de lasten.

In alle groepen wordt voorzien in ‘werk voor thuis’. Wanneer uw kind dus onverhoopt een dag thuis is, kan hij/zij door met het schoolse werk. Vanzelfsprekend wordt u van alles tijdig op de hoogte gebracht, zodat u uw gezinsorganisatie tijdig kunt afstemmen. Houdt u daarom de mail en Parro goed in de gaten.

Indien uw kind drie dagen of langer thuis moet blijven (met gezondheidsklachten of in afwachting van de testuitslag van zichzelf of een huisgenoot) zullen wij als school voorzien in werk voor thuis. Hoe dit vorm krijgt is afhankelijk van de groep. De leerkracht zal u hier dan over informeren.

Ondanks dat de minister schoolsluiting wil voorkomen, moeten we toch rekening houden met een (gedeeltelijke) schoolsluiting. Dit zou kunnen gebeuren als er meerdere collega’s besmet zijn met Corona. In zo’n geval kan de Veiligheidsregio besluiten dat de school dicht moet.

We willen ook u vragen om bij het brengen en halen van uw kind uw verantwoordelijkheid te blijven nemen en genoeg afstand te houden van andere volwassenen.

Cirkel van betrokkenheid – invloed TLIM.

Op veel dingen die er om je heen gebeuren heb jij invloed; met een proactieve houding kun je deze ‘cirkel van invloed’ ook vergroten. Er gebeuren ook dingen om je heen waar je weinig/geen invloed op hebt maar waar je wel mee te maken hebt; je ‘cirkel van betrokkenheid’. Voor iedereen zien deze cirkels er anders uit. Het is goed om je hiervan bewust te zijn en om ook te weten dat je geen energie hoeft te steken in zaken die buiten jouw cirkel van invloed liggen.
cirkel van betrokkenheid-invloed

Toetsen Leerlingvolgsysteem.

Vanaf maandag 21 september zullen er in de groepen 4 t/m 8 verschillende toetsen worden afgenomen worden (technisch lezen, begrijpend lezen, rekenen, hoofdrekenen, spelling). Het ouderportaal (Parnassys) zal daarom tijdelijk gesloten zijn.

Kraanwaterdag 23 september.

kraanwaterdagOnze school doet op woensdag 23 september mee met Nationale Kraanwaterdag. We drinken deze dag alleen kraanwater en geen andere drankjes. Dat doen we samen met heel veel basisscholen en bso’s door heel Nederland.

Waarom we meedoen? Omdat kraanwater drinken een gezonde keuze is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze voldoende water drinken. Dit jaar staat Nationale Kraanwaterdag bovendien in het teken van duurzaam omgaan met kraanwater. Als kinderen beter weten waar hun kraanwater vandaan komt en hoe het wordt gemaakt, is het voor hen vanzelfsprekend om ook slim om te gaan met kraanwater. In de les gaan we het hebben over de herkomst van kraanwater en hoe kraanwater wordt gemaakt. Ook krijgen de kinderen concrete handvatten hoe ze slimmer kunnen omgaan met het gebruik van kraanwater. Dit doen we aan de hand van een digitaal prentenboek, een interactieve quiz, creatieve activiteiten en leuke doe-bladen. De doe-bladen kunnen de kinderen mee naar huis nemen. De antwoorden van de doe-bladen zijn te vinden op kraanwaterdag.nl.

Om er een geslaagde Nationale Kraanwaterdag van te maken vragen we u op woensdag 23 september geen zoete (zuivel)drankjes aan de kind(eren) mee te geven, maar water uit de kraan in een bidon, schoolbeker of hervulbaar flesje!

Kraanwaterdag is een initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland: Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML.
Meer informatie: www.kraanwaterdag.nl


Peuterochtend.

De peuterochtend van 25 september gaat door, al zijn er wel beperkingen. We willen m.n. nieuwe ouders (die nog geen kinderen op De Kardoen hebben en ook niet eerder zijn geweest op een peuterochtend) van harte uitnodigen. Heeft u belangstelling, geef u dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u voorkeur voor een persoonlijke kennismaking, dat kan ook. Neem gerust contact op. De kinderen van groep 1/2 zijn deze dag vrij.


Sportinstuif Ommen.

sportinstuif

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan