telefoon     mail     Link naar facebook pagina CBS De Kardoen

Nieuwsbrief 1294

TLIM.

tlim leiderschapsrol 1Heeft uw kind het thuis over het ‘Mission statement’ van de klas? Of vertelt het over zijn/haar ‘leiderschapsrol’? Dat zijn twee onderdelen van ‘The leader in me’ waar we deze weken mee bezig zijn in de klas. Bij het ‘Mission statement’ bespreken we met elkaar wat voor groep we willen zijn en hoe anderen dat kunnen zien. Dit wordt vervolgens op een poster genoteerd, zodat dit voor iedereen zichtbaar is en we elkaar er ook aan kunnen herinneren.

De leiderschapsrollen helpen ons om te oefenen met het nemen/krijgen van verantwoordelijkheid. Deze rollen zijn heel divers en veel rollen zijn ook door de kinderen zelf bedacht. Dit kan een taak zijn binnen de klas, maar er komen ook steeds meer leiderschapsrollen op schoolniveau.
Hierbij ziet u een aantal voorbeelden van leiderschapsrollen uit de klassen.
tlim leiderschapsrol 2

Informatiemarkt Kardoen 2.0.

Afgelopen vrijdag hielden we een informatiemarkt Kardoen 2.0. We vonden het heel fijn om weer ouders te zien en te spreken en we hadden het geluk dat het weer meezat, zodat we de markt op het plein konden houden. Bij de vijf onderdelen van de markt is op verschillende manieren input verzameld. Deze wordt aankomende week besproken in het team. Een overzicht van deze resultaten zullen we later middels deze nieuwsbrief met u communiceren.
Er hebben zich zo’n twintig ouders gemeld voor het ouderpanel. We zijn erg verheugd over deze grote belangstelling. De aankomende weken wordt er contact gelegd met de belangstellenden en zal de opdracht die er voor hen ligt ook duidelijk worden. We hebben een prachtig einddoel voor ogen: Een nieuw schoolgebouw met goed, toekomstbestendig onderwijs! We merken dat dit vooruitzicht ons veel energie geeft, maar we zijn niet de enige partij die invloed heeft op dit proces. Op sommige vlakken zijn we afhankelijk van gemeente, een projectontwikkelaar en allerlei andere partijen. Dat weerhoudt ons er niet van om op schoolniveau al bezig te gaan met het realiseren van ons droombeeld.

Samenstelling MR.

De vacatures die er waren binnen de MR zijn vervuld. Daarmee is de samenstelling nu als volgt:

Oudergeleding:
Lianne Meulenkamp (secretaris)
Erik Veurink
Jelmer Lammers

Personeelsgeleding:
Marjan Dekker
Mariëlle van Leussen
Laura Meppelink (voorzitter)

De MR vergadert 6-8 keer per jaar. De agenda en de notulen worden gepubliceerd in de nieuwsbrief.

Inloop kinderen ‘s ochtends.

Eind vorig schooljaar zijn we begonnen met een gespreide inloop, maar dit beviel zo goed dat we dit hebben behouden. Dat betekent dat kinderen vanaf 8.15 uur op school mogen komen. Vanaf dat tijdstip staat de leerkracht in de klas/gang klaar om ze te ontvangen. Voor groep 1/2 geldt dat de leerkracht op het plein de kinderen welkom heet.

Vorige week hebben we de onoverzichtelijke situatie bij het brengen en halen onder de aandacht gebracht. We kregen de tip dat er gebruik gemaakt kan worden van de parkeerplaats bij de muziekschool (Strangeweg). Daar is veel ruimte en als u langs de groenstrook naar school loopt, hoeft u maar één keer over te steken. Zo spreiden we de instroom niet alleen qua tijd maar ook qua ruimte.

Typecursus op school.

In samenwerking met Instituut Noord willen we, bij voldoende animo, een typecursus op school aanbieden. De dag dat de lessen gegeven worden staat nog niet vast, u kunt bij de aanmelding een voorkeur voor een dag aangeven. Zie de bijlage onderaan de pagina voor het aanmeldingsformulier. Dit formulier kunt u inleveren bij de leerkracht of terugmailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Graag inleveren voor vrijdag 24 september.
 

Verkeersituatie rotonde bij de Aldi.

Verschillende ouders hebben bij ons hun zorg geuit t.a.v. de verkeersituatie bij de rotonde bij de Aldi. Deze is voor de fietsende kinderen ronduit gevaarlijk. Terwijl we juist de kinderen met een gerust hart van thuis naar school willen laten gaan en weer terug. Op zeer korte termijn gaan wij met de gemeente in gesprek om te zoeken naar een oplossing, waarbij de kinderen wel veilig aan deze verkeersituatie deel kunnen nemen. We houden u op de hoogte.

4Beat.

4beat

Deze voorstelling wordt je aangeboden door de gemeente Ommen in verband met de Kunst
Cultuurweek Ommen!

Datum: Zaterdag 11 september 2021
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Theater Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen
Leeftijd: 6+
Thema: Kunst Cultuurweek Ommen
Kosten: Gratis

Schrijf je snel in voor de gratis voorstelling, want vol is vol! Voor inschrijven klik hier

De onvermoeibare drummers van 4BEAT zijn niet stoppen. Na drie succesvolle en swingende programma’s zijn ze terug met een nieuwe spetterende voorstelling! Drummen, tikken, klappen, trommelen, zingen, fluiten, trappelen, neuriën, stampen, kortom... KNALLEN!

De vier percussionisten van 4BEAT staan te springen om weer het theater in te gaan! Met hun nieuwe energieke show maakt het publiek opnieuw kennis met trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns Amerika worden gecombineerd met speciaal geproduceerde sounds van de DJ, oriëntaalse percussie, zang en dans. KNALLEN! is een swingende show voor jong en oud waarin niet veel gepraat wordt, maar waar de drie percussionisten en de DJ het publiek alle hoeken van het theater laten zien. Geloof ons, het zal heel moeilijk worden om in je stoel te blijven zitten!

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk hier de trailer!

Bijlagen:
BestandBestandsgrootteLaatst gewijzigd
Bewaar het bestand Typecursus_NOORD.pdfTypecursus instituut Noord335 kBzondag 12 september 2021

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan