Nieuwsbrief 1296

Geschreven op .

Startfeest - Vrijdag 1 oktober a.s.

Bij deze willen wij alle leerlingen en ouders uitnodigen voor het jaarlijkse startfeest!
Na een jaar waarin we veelal aan huis gekluisterd waren, amper na buiten mochten, te maken hadden met veel beperkingen: thuisonderwijs, thuiswerken, thuisquarantaine, 1,5 meter afstand, mondkapjes, enzovoort, enzovoort. Wat zijn we blij dat we die bladzijde bijna kunnen omslaan en we kunnen beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Een nieuw schooljaar!!

Goede reden voor een feestje! En wel een heerlijk swingend disco feestje.
Dus voor alle leerlingen, trek je mooiste disco outfit aan. Voor de dames, maak je mooi op! Voor de heren, zet je kuif goed in de gel.
Want wie weet ligt de paparazzi je wel op de gevoelige plaat. De rode loper ligt voor jullie klaar, de heupen mogen los, dus swingen maar! 😊 
Om alle leerlingen de ruimte te geven hun dans moves te tonen hebben we de  volgende indeling gemaakt:
Groep 1 & 2: 18.00 – 18.30 uur
Groep 3 & 4: 18.45 – 19.30 uur
Groep 5 & 6: 19.45 – 20.30 uur
Groep 7 & 8: 20.45 – 22.00 uur

Zorg dat je een kwartier voor de aanvangstijd van jou groep aanwezig bent dan hebben we voldoende tijd voor het fotomoment.
Entree is bij de hoofdingang bij het grote plein, na afloop kunnen de kinderen worden opgehaald bij de ingang van het kleuterplein.
Tijdens de disco van de leerlingen worden de ouders uitgenodigd voor een kopje koffie, thee of fris op het grote plein.
We zien jullie graag op vrijdag 1 oktober a.s.
 
Met swingende groet,
De Ouderraad

Peuterochtend.

Op vrijdag 1 oktober houden we van 9.00 tot 11.00 uur een peuterochtend. Hiervoor nodigen we alle kleuters en hun ouder(s) uit, die dit schooljaar 4 jaar worden. Deze uitnodiging geldt voor de kleuters die al ingeschreven staan, maar ook voor degenen die nog niet op een basisschool zijn ingeschreven. Op deze vrijdagmorgen zijn de leerlingen van groep 1/2 vrij van school en hebben we dus alle ruimte om de peuters en hun ouders te ontvangen.
De kinderen kunnen die morgen samen met hun vader en/of moeder naar de Kardoen komen en terwijl de kleuters werken en spelen, kunnen de ouders kennis maken met de school en de aanwezige leerkrachten en vragen stellen over ons onderwijs. Voor de kinderen is er drinken en iets lekkers en voor de ouders thee/koffie en een koekje. Wij willen u van harte uitnodigen voor deze peuterochtend.
We vragen u zich aan te melden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag tot ziens!
N.B. Wij verzoeken u vriendelijk geen kleine broertjes en zusjes mee te nemen.

flyer peuterochtenden

Kinderpostzegelactie.

Van woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober gaat de 73e editie van de Kinderpostzegelactie van start.  De kinderen van groep 7 en 8 zullen dan op pad gaan om zoveel mogelijk kinderpostzegels, kaarten en andere artikelen te verkopen. Het thema van de actie is dit jaar: ‘Geef meer kracht’. De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle 1,5 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. De meldingen over huiselijk geweld namen toe, meer kinderen kregen te maken met armoede en thuisonderwijs was niet voor iedereen haalbaar. Hulpvragen gingen vaker dan ooit over mentale problemen zoals eenzaamheid, angst en depressie. De langetermijngevolgen door het abrupt wegvallen van school en sociale contacten worden steeds meer zichtbaar. Daarom wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen.
samen in actie

Kinderboekenweek.

De Kinderboekenweek start binnenkort weer. Het thema van dit jaar is: Beroepen. Wij starten op dinsdagochtend 5 oktober gezamenlijk op het grote plein. We verwachten alle kinderen verkleed op school binnen het thema beroepen (denk niet te moeilijk). U mag als ouder langs het hek blijven staan om te kijken. Als afsluiting wordt er een boekenruilbeurs georganiseerd. Dit zal plaats vinden op vrijdag 15 oktober. Gaat u alvast op zoek naar een leuk boek om te ruilen?

lisa swankEven voorstellen.

Beste ouders/verzorgers,
Ik ben Lisa Swank, ik ben 17 jaar en ik woon in Ommen. Ik loop stage in groep 4b. Ik kom het hele jaar stagelopen op de woensdag en donderdag. Ik volg de opleiding onderwijsassistent op het Deltion College in Zwolle. Het is mijn 2de jaar, en ik heb er super veel zin in!

Pianoforte.

pianoforte 10 2021