Nieuwsbrief 1297

Trefwoord.

Het thema van Trefwoord voor de aankomende weken is: Slim. We hebben het over het maken van slimme keuzes, over verstandig en onverstandig handelen. Ook zien we dat er soms meer nodig is dan alleen gezond verstand als het om levensvragen gaat. Bijbel: Het leven van koning Salomo (1 Koningen 1 – 11).

Toetsen Leerlingvolgsysteem.

De aankomende periode worden de toetsen van het Leerlingvolgsysteem (LVS) afgenomen in de groepen 3 t/m 8. Deze toetsen op het gebied van rekenen, begrijpend en technisch lezen en spelling worden twee keer per jaar afgenomen. De resultaten van deze toetsen komen in het portfolio en worden besproken in het kindgesprek en het leerkracht-leerling-oudergesprek. Tijdens de toetsperiode is het Ouderportaal, waar u de resultaten kunt vinden, tijdelijk gesloten.

Oproep: Luizenouders gezocht!

luizenouders gezochtNa de herfstvakantie willen we de luizencontrole op school weer graag oppakken. Deze vindt de week na elke schoolvakantie plaats; op woensdag voor groep 1 t/m 6 en op vrijdag voor de groepen 7/8. Het ‘luizenpreventieteam’ is hard op zoek naar versterking! Wie wil er komen helpen met de luizencontrole? Voor meer informatie of je aanmelding kun je mailen naar Ingrid Horsman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen/een bericht te sturen naar 0642805539.

We hebben uw hulp hard nodig!

Kinderboekenweek.

Wij starten de Kinderboekenweek op dinsdagochtend 5 oktober gezamenlijk op het grote plein. Het thema van dit jaar is: Beroepen. We verwachten alle kinderen verkleed op school binnen het thema beroepen (denk niet te moeilijk). U mag als ouder langs het hek blijven staan om te kijken. Als afsluiting wordt er een boekenruilbeurs georganiseerd. Dit zal plaats vinden op vrijdag 15 oktober. Gaat u alvast op zoek naar een leuk boek om te ruilen?

Bedankt!

Afgelopen week hebben we van het bedrijf Voskamp 10 geluidswerende koptelefoons gedoneerd gekregen. Hier zijn we uiteraard erg blij mee, want tijdens het zelfstandig werken is het soms handig om deze te gebruiken. Enorm bedankt voor deze koptelefoons.
geluidswerende hoofdtelefoons voskamp

Kardoen 2.0.

Tijdens de informatiemarkt is er bij verschillende onderdelen gesproken over het onderwijs op onze school en de nieuw te bouwen school.
Binnen ons team is er een stuurgroep (bestaande uit leerkrachten uit onder-, midden- en bovenbouw, lighthouseteam en directie) die de opbrengst van deze informatiemarkt heeft geanalyseerd. De volgende stap is om de gegeven input ook te bespreken met het ouderpanel. Dit panel bestaat momenteel uit zo’n twintig ouders die het eerste overleg hebben gepland op dinsdag 5 oktober. Er zijn nog heel veel punten waar we verder over in gesprek moeten gaan en waar wellicht discussie over is. Toch zijn er ook een aantal aspecten die heel duidelijk naar voren kwamen en waar we als school ook nu al mee bezig gaan:

  • Het kind staat centraal
  • Werken met doelen - minder klassikaal onderwijs
  • Kinderen hebben inbreng en mogen initiatief tonen
  • Leren door doen/experimenteren
  • Thematisch werken
  • Kinderen geven presentaties, aan elkaar en aan ouders
  • Behoefte aan overzichtelijkheid, veiligheid, geborgenheid

Dit is slechts een deel van de veelheid die de infomarkt heeft opgeleverd. In volgende nieuwsbrieven brengen we het vervolg. Bovendien zal het ouderpanel ook verslag uitbrengen van de besprekingen. Het is aan de stuurgroep om steeds alle input te bundelen en mee te nemen in het groeiproces van De Kardoen 2.0.

Bag2school - Kledinginzameling.

De Ouderraad houdt een kledinginzameling, Bag2school genaamd. Na inzameling zorgt de organisatie Bag2school ervoor dat de kleding op de goede plek terecht komt en waar mogelijk hergebruikt wordt. De Ouderraad ontvangt voor het organiseren een leuke vergoeding, die weer besteed gaat worden aan de kinderen. Een mooie win-win situatie!
De kinderen krijgen een binnenkort een zak mee naar huis, deze kan ingeleverd worden in de week van 1-4 november.

Jeugd/kindervoorstellingen 2021.

krijg de kleure

Instuif Energy Ommen.

instuif energy

Stichting 't Olde Manegepeerd.

stichting t olde manegepeerd

 

 

Contact


CBS De Kardoen
Korenbloemstraat 2
7731 VW Ommen
0529-451605


Disclaimer


Privacyverklaring

Ouderportaal

ouderportaal-inlogscherm
Klik op de button om in te loggen
in het ouderportaal van Parnassys

Ouders van waarde

ouders van waarde

Klik op de afbeelding om naar
          de website van
Ouders van Waarde te gaan